Stichting STOLA anno nu

STOLA is in 1972 begonnen als Stichting die stages in ontwikkelingslanden organiseerde. In de loop van de tijd is het aandachtsgebied van de stichting verbreed. Tegenwoordig staat STOLA ook bekend om de lezingen, cursussen en inzamelingsacties die door de stichting georganiseerd worden.

We brengen artsen in spe in contact met de volgende thema’s: (medische) zorg in ontwikkelingslanden en tropengeneeskunde. Wij streven ernaar daarmee een bijdrage te leveren aan het opleiden van bewuste en breed-georiënteerde zorgprofessionals met kennis die verder gaat dan alleen de Nederlandse Geneeskunde. Onderwerpen zoals interculturele sensitiviteit en kennis van verschillende sociale en economische achtergronden worden in de huidige, multiculturele samenleving steeds belangrijker. Deze thema’s zijn niet alleen van belang voor tropenartsen, maar voor iedere arts anno 2021.

Dit doen we aan de hand van de 7 commissies die binnen STOLA bestaan:

de Tropencursus Commissie, Charity Commissie, Experience Commissie, Going Abroad Commissie, Promo Commissie, Activiteiten Commissie en Reis Commissie. De commissies worden gevuld door de ongeveer 50 actieve vrijwilligers die zijn aangesloten bij Stichting STOLA.

STOLA ziet het als haar doel om iedere geneeskunde student kennis te laten maken met de tropengeneeskunde ongeacht of de student uiteindelijk tropenarts wil worden!

Bestuur

2023-2024Idilay Kaymaz – Voorzitter

Jill Liu – Vice-voorzitter Interne

Bengisu Yakut – Vice-voorzitter Externe

Luna Malki – Secretaris 

Hannah Garritsen – PenningmeesterHi wij zijn het 51e bestuur met allen veel affiniteit voor de gezondheidszorg in de tropen en ontwikkelingslanden. Daarnaast willen we de hechte band tussen de leden bevorderen. Wij kijken er enorm naar uit om dit een top jaar te maken!

51

Bestuur
2021-2022

Zekeriya Mustafa – Voorzitter
Willemijn Steenbergen – Vicevoorzitter
Hafsa Tozkoparan – Secretaria 
Stijn Engelberts – Penningmeester

Wij zijn het nieuwe bestuur van Stichting STOLA. We zijn tweede- en derdejaars studenten Geneeskunde, met een gedeelde passie voor tropengeneeskunde en ontwikkelingshulp. We kijken uit naar een actief en succesvol bestuursjaar!


49

Bardia Nikookar – Voorzitter
Britt van Wijngaarden – Vicevoorzitter
Ezgi Çetin – Secretaris
Harm Vis – Penningmeester

Bestuur
2020-2021

Wij zijn het nieuwe bestuur van Stichting STOLA. Vier ambitieuze eerste- en tweedejaars studenten die dit jaar voort gaan bouwen op de prestaties van het vorige bestuur.
48

Bestuur
2019-2020

Zynab Zia – Voorzitter
Elmira Küçükerbil – Vicevoorzitter
Rahman Fakhry – Secretaris 
Rava Hossain – Penningmeester

Het 47ste bestuur van Stichting STOLA is vers gechargeerd! Het bestuur eerste- derde en vierdejaars geneeskundestudenten. Stuk voor stuk zijn wij geïnteresseerd in tropengeneeskunde en voelen we ons betrokken bij de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Wij zetten in ons bestuursjaar de lange traditie van onze mooie stichting voort.

47

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.