Over Ons

STOLA anno nu

Stichting STOLA heeft als doel een bijdrage te leveren ten behoeve van medische hulp in ontwikkelingslanden. Stichting STOLA wil dit doen door medische studenten te interesseren voor en te betrekken bij gezondheidszorg en de daaraan gerelateerde problemen in ontwikkelingslanden.

Gezondheidszorg is een zaak van internationale samenwerking en daarbij uitwisseling van kennis en kunde wereldwijd. Het is waardevol om medisch studenten kennis te laten maken met de wereld, zowel op medisch, sociaal als cultureel gebied.  Stichting STOLA doet haar uiterste best om bij te dragen aan internationaliseren en samenwerking op wereldniveau.

Dit doen we aan de hand van diverse activiteiten georganiseerd door een van onze vijf actieve commissies. Daarbij worden wij gestrekt door een achterban van ongeveer 200 mensen waarvan 30 enthousiaste actieve vrijwilligers.

Missie
Stichting STOLA brengt de zorg in ontwikkelingslanden en in het bijzonder de tropengeneeskunde en (vergeten) infectieziektes onder de aandacht van jonge zorgprofessionals. Wij werken daarbij vanuit het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.

Visie
Stichting STOLA streeft naar, en zet zich in voor, een generatie bewuste, breed-georiënteerde wereldstudenten en zorgprofessionals.

Bestuur 2020-2021

Wij zijn het nieuwe bestuur van Stichting STOLA. Vier ambitieuze eerste- en tweedejaars studenten die dit jaar voort gaan bouwen op de prestaties van het vorige bestuur. Allereerst willen wij onszelf even voorstellen:

Bardia Nikookar – voorzitter | Ezgi Çetin – secretaris | Britt van Wijngaarden – vicevoorzitter | Harm Vis – penningmeester

Bardia Nikookar – Voorzitter

Toen de lockdown aanbrak in Nederland gedurende de COVID-pandemie, kwam alles stil te liggen. Iedereen zat thuis en had helemaal niks te doen. STOLA zat al een tijdje in mijn hoofd, en ik vond het de perfecte mogelijkheid om eindelijk bij de stichting te gaan. En wat ben ik enorm blij met die keuze. Mijn ogen zijn daadwerkelijk geopend; ik heb nieuwe vrienden gemaakt, relatie met mensen die ik maar een beetje goed kende versterkt en zo veel meer interesse gekregen in de tropengeneeskunde. Ik ben het 47e bestuur enorm dankbaar en ik kijk ernaar uit voorzitter te zijn van het 48e bestuur! Zonder jullie motivatie was dit nooit gelukt. Ik ben enorm verheugd om met de rest van mijn bestuur dit jaar te gaan knallen voor stichting STOLA.

Britt van Wijngaarden – Vicevoorzitter

Ondanks dat ik nog maar kort vrijwilliger bij STOLA ben, ben ik enorm enthousiast aankomend bestuursjaar de rol van vicevoorzitter op mij te nemen. De afgelopen tijd hebben we geweldige ideeën bedacht om STOLA nog groter en bekender te maken. Ik verwacht dat dit een heel mooi jaar gaat worden, waarbij zowel ikzelf als STOLA verder kan ontwikkelen.

Ezgi Çetin – Secretaris

Na mijn eerste jaar als geneeskundestudent tijdens een pandemie achter de rug te hebben, heb ik besloten om dit schooljaar een nieuwe uitdaging aan te gaan en STOLA te komen versterken als secretaris van het 48ste bestuur.

Een van de gebeurtenissen die mij is bijgebleven van mijn eerste jaar als geneeskundestudent was de coronalezing van STOLA, die een paar dagen voordat we in lockdown gingen werd gegeven. Met de plannen die we als bestuur voor het komend jaar hebben, hoop ik dat we op een nieuwe manier STOLA onvergetelijk kunnen maken.

Harm Vis – Penningmeester

Als eerstejaars geneeskundestudent in Rotterdam, die door de huidige omstandigheden nog geen collegezaal heeft gezien, zal ik komend jaar als penningmeester binnen het 48ste bestuur fungeren. Door leuke en educatieve activiteiten te organiseren hoop ik voor andere studenten, die nu relatief weinig contact hebben met hun medestudenten, via STOLA een plek te creëren waar zij met anderen in contact kunnen komen en afleiding kunnen vinden van de dagelijkse sleur. Niet alleen voor nu, met COVID-19, maar ook voor straks, als we weer vaker naar de universiteit kunnen komen.

We hopen jullie allemaal snel weer fysiek te zien in het onderwijscentrum. Hou nog even vol en zet hem op dit jaar!

Bestuur 2019-2020

Het 47ste  bestuur van Stichting STOLA is vers gechargeerd! Het bestuur bestaat uit Rahman, Rava, Elmira en Zynab.  Dit bestuur bestaat uit eerste- derde en vierdejaars geneeskundestudenten. Stuk voor stuk zijn wij geïnteresseerd in tropengeneeskunde en voelen we ons betrokken bij de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Wij zetten in ons bestuursjaar de lange traditie van onze mooie stichting voort.

Heb je nog vragen of heb je zelf interesse om volgend jaar bestuur te worden bij Stichting STOLA, stuur ons dan een mail op stichtingstola@erasmusmc.nl !

Rahman Fakhry- secretaris |   Rava Hossain penningmeester  | Elmira Küçükerbil– vicevoorzitter | Zynab Zia – voorzitter

Algemene DeelnemersVergadering (ADV)

Ongeveer eens in de zes weken vindt de ADV plaats. Het doel van de vergadering is alle STOLA vrijwilligers op de hoogte te brengen van de lopende zaken bij Stichting STOLA. Elke commissie vertelt waar die mee bezig is en het bestuur houdt iedereen ook op de hoogte van de ontwikkelingen in verschillende werkgroepen waar ook docenten van het Erasmus MC bij betrokken zijn. De ADV’s zijn een mooi moment om met de hele stichting bij elkaar te komen en elkaar beter te leren kennen. Vaak worden de ADV’s gecombineerd met een lunch of een borrel. De data voor de nieuwe ADV’s worden per mail naar de leden gecommuniceerd.

Wij kijken als nieuw bestuur uit naar een fantastisch jaar met grootse activiteiten, veel succes en interessante, leuke en bovenal ook gezellige ADV’s!