STOLA anno nu

STOLA is in 1972 begonnen als Stichting die stages in ontwikkelingslanden organiseerde. In de loop van de tijd is het aandachtsgebied van de stichting verbreed. Tegenwoordig staat STOLA ook bekend om de lezingen, cursussen en inzamelingsacties die door de stichting georganiseerd worden.

We brengen artsen in spe in contact met de volgende thema’s: (medische) zorg in ontwikkelingslanden en tropengeneeskunde. Wij streven ernaar daarmee een bijdrage te leveren aan het opleiden van bewuste en breed-georiënteerde zorgprofessionals met kennis die verder gaat dan alleen de Nederlandse Geneeskunde. Onderwerpen zoals interculturele sensitiviteit en kennis van verschillende sociale en economische achtergronden worden in de huidige, multiculturele samenleving steeds belangrijker. Deze thema’s zijn niet alleen van belang voor tropenartsen, maar voor iedere arts anno 2021.

Dit doen we aan de hand van de 6 commissies die binnen STOLA bestaan:
de Tropencursus Commissie, Charity Commissie, Experience Commissie, Going Abroad Commissie, Promo Commissie en Activiteiten Commissie. De commissies worden gevuld door de ongeveer 50 actieve vrijwilligers die zijn aangesloten bij Stichting STOLA.

STOLA ziet het als haar doel om iedere geneeskunde student kennis te laten maken met de tropengeneeskunde ongeacht of de student uiteindelijk tropenarts wil worden!

 

Bestuur 2021-2022

Wij zijn het nieuwe bestuur van Stichting STOLA. We zijn tweede- en derdejaars studenten Geneeskunde, met een gedeelde passie voor tropengeneeskunde en ontwikkelingshulp. We kijken uit naar een actief en succesvol bestuursjaar!

Willemijn Steenbergen – Vicevoorzitter |  Stijn Engelberts – Penningmeester | Hafsa Tozkoparan – Secretaris |  Zekeriya Mustafa – Voorzitter

Zekeriya Mustafa – Voorzitter
Mijn naam is Zekeriya Mustafa. Ik ben 20 jaar en tweedejaars geneeskundestudent. Binnenkort mag ik mezelf met trots de 49e voorzitter van stichting STOLA noemen. De Tropengeneeskunde is iets waar ik voor de studie geneeskunde al interesse in had. Daarbij speelt het jaar 2017 een grote rol. In dat jaar werden twee familieleden van mij ziek met dezelfde aandoening. Één in Nederland en één in Afrika. Mijn familielid in Afrika overleed datzelfde jaar, terwijl mijn familielid in Nederland nog leeft en het nog altijd heel goed maakt. Dat wekte bij mij een brandende passie op om mijn steentje bij te dragen aan het verbeteren van de wereldwijde zorg. Ik zie mijn rol binnen stichting STOLA dus als de uitgelezen kans om zelf meer te leren over de tropengeneeskunde, maar ook om toekomstige dokters zoals ik te motiveren om een tijdje in een ontwikkelingsland te gaan werken. Ik kijk erg uit naar wat dit jaar mij allemaal zal brengen!
Willemijn Steenbergen – Vicevoorzitter
Ik ben Willemijn en ik zit in het derde jaar van mijn studie Geneeskunde. Ik kijk uit naar aankomend jaar als Vice-Voorzitter van Stichting STOLA! Je kunt mij binnen STOLA al kennen van de Experience Commissie, waar ik nu iets langer dan een jaar actief ben. Ik heb onwijs veel zin in de activiteiten die we dit jaar met de commissies en het bestuur gaan organiseren. Daarnaast heb ik, net als veel vrijwilligers bij de stichting, een passie voor tropengeneeskunde: ik word aangetrokken tot het avontuurlijke aspect en sta steeds versteld van de creatieve oplossingen waar mensen in ontwikkelingslanden soms mee komen. Je zult mij na dit bestuursjaar dan ook zien vertrekken naar het buitenland om nieuwe ervaringen op te doen en kennis te maken met nieuwe culturen.
Hafsa Tozkoparan – Secretaris
Ik ben Hafsa Tozkoparan en tweedejaars geneeskundestudent. Ik zal aankomende jaar de secretaris functie bekleden binnen STOLA. Afgelopen jaar ben ik actief geweest binnen de Charity commissie. Ik ben als eerstejaars student vrijwilliger geworden bij STOLA omdat het sfeer binnen onze stichting heel verwelkomend was. Daarnaast speelde mijn interesse in endemische ziektes en behandelingsmogelijkheden daarvan in ontwikkelingslanden ook een belangrijke rol in mijn keuze. De mogelijkheid om in het bestuur aan het werk te gaan vind ik een bijzondere ervaring. Wat mij aansprak aan de functie secretaris is dat ik verantwoordelijk zal zijn van een goede communicatie tussen externen en mijn bestuursleden. Daarnaast lijkt het mij heel leuk om uit mijn eigen bubbel te stappen en kennis te maken met andere studenten. Ik zal vaak in ’t Hok te vinden zijn voor onze vrijwilligers die langs willen komen voor een kopje koffie.
Stijn Engelberts – Penningmeester
Ik ben Stijn Engelberts, tweedejaars geneeskundestudent en zal dit jaar met veel plezier de taak van Penningmeester op mij nemen. Met veel enthousiasme ben ik bereid mij zowel te verbreden als te verdiepen op het gebied van de Tropengeneeskunde, in combinatie met alle financiële en organisatorische aspecten die bij de organisatie van een stichting horen. Ik ben iemand die secuur en accuraat te werk gaat, zonder overzicht te verliezen van het geheel. Ik breng een klinische blik mee en werk graag samen met anderen naar een doel toe: gemeenschappelijke en gerichte ontwikkeling van de stichting leveren op een hoog niveau.

 

Bestuur 2020-2021

Wij zijn het nieuwe bestuur van Stichting STOLA. Vier ambitieuze eerste- en tweedejaars studenten die dit jaar voort gaan bouwen op de prestaties van het vorige bestuur. 

Bardia Nikookar – Voorzitter | Ezgi Çetin – Secretaris | Britt van Wijngaarden – Vicevoorzitter | Harm Vis – Penningmeester 

 

Bestuur 2019-2020

Het 47ste  bestuur van Stichting STOLA is vers gechargeerd! Het bestuur bestaat uit Rahman, Rava, Elmira en Zynab.  Dit bestuur bestaat uit eerste- derde en vierdejaars geneeskundestudenten. Stuk voor stuk zijn wij geïnteresseerd in tropengeneeskunde en voelen we ons betrokken bij de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Wij zetten in ons bestuursjaar de lange traditie van onze mooie stichting voort.

Rahman Fakhry – Secretaris | Rava Hossain – Penningmeester  | Elmira Küçükerbil– Vicevoorzitter | Zynab Zia – Voorzitter

 

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *